عطریانفر عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی گفت: بنده در روزهای اول دستگیری ام از طریق یکی از دوستان خطاب به آقای موسوی پیغامی دادم و به ایشان گفتم که خدمت رهبری بروید و از ایشان بخواهید تا خطاب به شورای نگهبان دستور دهند تا به صورت رندوم 10 تا 15 درصد از صندوق ها بازشماری شود اگر شاهد تخلف گسترده ای بودید که انتخابات باید ابطال شود اما اگر تخلفی درخور اهمیت ملاحظه نشد به نتیجه انتخابات تمکین کنید که البته ایشان این کار را نکردند و شنیدم که شورای نگهبان بعد از انتخابات این کار را انجام داده است.
وی ادامه داد: مگر این پست ها و موقعیت ها چقدر ارزش دارد که این قدر سینه چاک آن هستید.
به گزارش ثانیه نیوز، محمد عطریانفر با اشاره به اینکه "ما به عنوان کسانی که در درون گروههای سیاسی بودیم زمانی دستگیر شدیم که اتفاقات تخریب گرانه را ندیدیم و خوشحالیم در مقام نفی این اقدامات قرار می گیریم" گفت: اگر در گذشته خود با دیگرانی همسو بودم که در پی زاویه گرفتن با نظام یا براندازی بودند و اکنون فاصله می گیرم افتخار می کنم.
محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی پس از برگزاری دادگاه رسیدگی به متهمان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری که امروز شنبه برگزار شد، در نشستی خبری در پاسخ خبرنگاری که از وی درباره چرخش سریع مواضعش و قضاوت جامعه درباره دیدگاههای اخیر وی پرسید ، گفت: البته جامعه حق دارد بپرسد چه اتفاقی افتاده است که ما با گذشته خود به مرزبندی رسیده ایم ، اما این خداوند است که قلب ها را تغییر می دهد و شرایطی را تدارک می بیند که انسان حس کند ممکن است فردا نباشد.
وی افزود: زندان ، تنبه ، توجه به قلب و تذکر به نفس آغازی برای تحول روحی است و زمانی که ما در شرایطی قرار می گیریم که نفس و قلب ما را پاک و از تشخصات خارج می کند تحول روی می دهد.
عطریانفر گفت: برخی در مسیری حرکت کردند که به استقلال ، هویت نظام و امنیت آن تعرض شد و اولی ترین و مهمترین شخصیتی که دفاع از نظام را برخود واجب می داند رهبری است که از همه آحاد ملت خود را برای صیانت از نظام به علل عقلی و شرعی پیشقدم تر می داند ، زیرا حفظ نظام و هویت آن به عهده ایشان است.
این فعال سیاسی تاکید کرد: چرا جریاناتی که باید نظام را تقویت کنند در فرآیندی حرکت می کنند که نه فقط عامل همراهی نیستند بلکه در نقطه مقابل اند و در چنین شرایطی تحمل بار این مصیبت به عهده رهبری است.
وی گفت: در نقطه تاریخی زندگی خود قرار گرفته ایم و این فرآیند به سمتی حرکت کرده که دو حقیقت نظام و رهبری را تضعیف کند .
عضو ارشد حزب کارگزاران ادامه داد: ما به عنوان کسانی که در درون گروههای سیاسی بودیم زمانی دستگیر شدیم که اتفاقات تخریب گرانه را ندیدیم و خوشحالیم در مقام نفی این اقدامات قرار می گیریم.
عطریانفر افزود: البته در گذشته نیز به ساختار شکنی نقدهایی داشته ام که به آن پرداخته ام و البته این حسن است.
وی ادامه داد : برخی افرادی با سابقه فعالیت سی چهل ساله سیاسی مانند ما وقتی در چنین نقطه ای قرار می گیرند ، با شجاعت کامل خود را می شکنند تا حقیقت مشخص شود.
وی گفت: حر فرمانده مقتدر لشکر ابن زیاد نیز در درون خود دچار تحول شد، خود را شکست و خاضعانه در برابر امام زمان خویش قرارگرفت اما زمین نخورد و این تفکر در تاریخ به عنوان یکی از اسناد درخشان مظلومیت امام حسین (ع) و محکومیت یزید است.
این فعال سیاسی تاکید کرد: اگر به شکست ، تخلف و قصور خود اعتراف کنیم دلالت بر مظلومیت نظام و رهبری و جفای گروههای سیاسی مختلف با عناوین متفاوت در پیوند با گروههای برانداز است.
این عضو حزب کارگزاران با اشاره به اینکه "خود را جزیی از نظام می دانم" تصریح کرد: چرا نگران این موضوع باشیم که در بیرون چه می گویند ، هرچه می خواهند بگویند ؛ اگر این موضوع ، این مفهوم را متبادر کند که در مقابل ظلم به نظام و رهبری سخن می گویم به شکست خود افتخار می کنم.
وی گفت: اگر در گذشته خود با دیگرانی همسو بودم که در پی زاویه گرفتن با نظام یا براندازی بودند و اکنون فاصله می گیرم افتخار می کنم.
عطریانفر افزود: تغییر جز ضرورتهای حیات انسان است که امیدوارم این تحول در مسیر کمال باشد و هر تلقی ای که جامعه به این موضوع دارد بر ما هیچ باکی نیست.
وی گفت: هیچ اشکالی ندارد که جامعه بگوید دیروز چنان و امروز چنین سخن می گوییم مهم این است که در این تغییر با صداقت سخن بگوییم.
عطریانفر اضافه کرد: مهم آن است که نفاق و رفتارهای دوگانه گروههای سیاسی را نقد می کنیم و این نفاق مورد خدشه باشد زیرا باید ظاهر و باطن مان یکی باشد.
این فعال سیاسی گفت: چه ابایی باید وجود داشته باشد که دربرابر دوربین ها و رسانه ها حقایق و واقعیات را بگویم ، این بیانات دلالت بر حقانیت و صداقت من است.
عطریانفر در ادامه کنفرانس خبری افزود: در اینجا باید بر مظلومیت مضاعف رهبری تاکید کنم.
وی اضافه کرد: این چهار شخصیت یا پنج نفری که می خواستند در انتخابات مطرح شوند همگی با رهبری گفتگو کردند و قبل از آمدن به عرصه با ایشان مشورت داشتند.
عضو شورای مرکزی کارگزاران افزود: رهبری نیز درباره این افراد موضع عادلانه داشتند و گفتند موضع من نسبت به شما مساوی است و انشاءالله موفق باشید.
وی اضافه کرد: اگر رهبری به این افراد می گفتند که مصلحت شما نیست در انتخابات شرکت کنید این افراد نیز حتماً حرمت رهبری را رعایت می کردند و کنار می رفتند.
عطریانفر گفت: اینکه رهبری این چنین فضای بازی ایجاد می کند آیا این افراد نیز وقتی در شرایط خاص قرار می گیرند تکلیف مضاعفی نسبت به رهبری ندارند.
وی افزود: اما می بینیم نه تنها با رهبری همراهی نمی شود بلکه همسویی های دیگری انجام می شود که از این جهت نقد اساسی بر این افراد وارد است.
عضو حزب کارگزاران گفت: ما هر کدام درباره ماجراهای اخیر یک پرونده شخصی داریم اما به اتهام بزرگتری پاسخ می دهیم و آن اینکه چرا حرکتی غیرامنیتی برای ایران تدارک دیده شد.
محمد عطریانفر در ادامه کنفرانس خبری در پاسخ به این سئوال که آیا این تحلیل ها را در شرایط زندان بیان می کنید یا خیر؟ گفت: من شخصاً احساس می کنم به صفت فردی، تخلف آنچنانی که موجب تعقیب آنچنانی شود ندارم.
البته زندان انفرادی بسیار سخت و سنگین است اما یک ضرورت است و حق مسلم نهاد قضایی و اطلاعاتی است که متهم را در آن شرایط بازپرسی کنند اما با توجه به همین ضرورت نیز مسئولان زندان بیشترین حسن معاشرت را با ما داشتند.
وی افزود : تمام حضور من عبارت بود از سخنرانی در شهرستان ها و آن هم به صورت حداقل و حتی المقدور در چارچوب ضوابط.
عطریانفر گفت: از آنجا که من یک چهره رسانه ای بودم تلفنم را هم از کار انداختم و تلفن همسرم را گرفتم که کمتر صحبت کنم.
عطریانفر افزود: در زمانی که آقای خاتمی قصد ورود به انتخابات را داشت ما در برپایی یک ستاد فرعی فعال بودیم و فعالیت زیاد دیگری نداشتیم.
وی گفت: در برپایی همایش در استادیوم برای آقای موسوی هم همفکری داشتیم البته ممکن است اشکالاتی در این موارد بوده باشد ، ولی عمده نیست.
به گزارش مهر، عطریانفر افزود: سرفصل اتهام عمومی تک تک ما مهمتر از سرفصل اتهام انفرادی ماست و امروز به عنوان نمایندگان گروههای سیاسی که اینجا نیستند داریم به یک اتهام بزرگتر پاسخ می دهیم.
این فعال سیاسی تصریح کرد: وقتی آقای ابطحی آقای موسوی را به راحتی نقد می کند مگر مشکلی دارد که در زندان یا بیرون از زندان این کار را انجام دهد.
وی گفت: شرایط زندان به ما در صراحت لهجه کمک کرده است و در این شرایط آدم خود را در مقابل خدا عریان احساس می کند.
عطریانفر افزود : چه بسا کسانی در بیرون هستند اما هنوز به این نقطه نرسیده اند که حرف دلشان را بزنند اما بسیاری از دیدگاههای متهمان با ما تفاوتی ندارد.
وی گفت: آقای بهزاد نبوی نیز گفته من قبول دارم که تقلب نشده است اما در پاسخ به دادستان که این مطلب را اعلام کن پاسخ داده است من در حق آقای موسوی خیانت نمی کنم.
عطریانفر تصریح کرد: مگر این خیانت است ؟ اصلاً این دلالت دارد بر اینکه آقای نبوی تقلب را قبول ندارد، چه بگوید و چه نگوید.
وی گفت: البته زندان انفرادی بسیار سخت و سنگین است اما یک ضرورت است و حق مسلم نهاد قضایی و اطلاعاتی است که متهم را در آن شرایط بازپرسی کنند اما با توجه به همین ضرورت نیز مسئولان زندان بیشترین حسن معاشرت را با ما داشتند.
عطریانفر خاطرنشان کرد: در زندان هیچ بیان تندی نشنیده ایم ما به طور طبیعی کمتر از یک هفته حس میکردیم که در مقابل هم نیستیم و باید با هم راهی را جستجو کنیم.
وی افزود: اگر نظام اسلامی روزی بتواند شرایطی فراهم کند که برای یک متهم در مورد چنین مسائلی سختی زندان انفرادی بار نشود این کار را می کند اما زندان انفرادی یک ضرورت است و ما هم اگر جای آنان بودیم همین کار را می کردیم.
عطریانفر در ادامه گفت: دوستان دیگری نیز هستند که مشابه ما فکر می کنند اما آمادگی اعلام آن را ندارند.
وی در خصوص اینکه چه تضمینی می دهید پس از آزادی مواضع خود را تغییر ندهید گفت: نخستین تضمین ما جمع بندی دوستانی است که در یکی دو ماه گذشته با ما در ارتباط بودند و با آنان زندگی کردیم.
وی افزود: مجموعه ای که مدتی با هم هستند تلقی واحدی پیدا می کنند.
این فعال سیاسی گفت: دومین تضمین ما اعلام این مواضع با صراحت تمام است همچنان که دوستان دیگری نیز مشابه ما فکر می کنند اما آمادگی اعلام موضع را ندارند.
وی افزود: تضمین سوم سابقه سنی و سیاسی من و آقای ابطحی است.
عطریانفر گفت : طبیعت حیات سیاسی ما با توجه به شهرتی که داریم مهری بر تضمین گفته های ماست.
وی افزود: من فردی رسانه ای بودم و آقای ابطحی نیز چهره شناخته شده سیاسی بود که این خود پشتیبانی است بر این موضوع که باید بر مواضع خود پایدار باشیم.
عطریانفر گفت: تضمین چهارم این است که ما با خدا پیمان بسته ایم که در این جمع بندی پایدار بمانیم.
عضو حزب کارگزاران سازندگی در جلسه امروز دادگاه ، ولایت مطلقه فقیه را یادگار امام راحل (ره) خواند و با بیان اینکه اصلاحات باید یک بار دیگر به گذشته خود رجوع کند گفت: مطمئن هستم نظام و رهبری دوست ندارند که ما حذف شویم و کنار گذاشته شویم .
به گزارش ثانیه نیوز، محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در جلسه روز شنبه دادگاه رسیدگی به اتهام عوامل حوادث بعد از انتخابات طی سخنانی ضمن بیان سوابق ژورنالیستی خود اظهار داشت: طی 10 سال گذشته نسبت به جریان اصلاحی در کشور دچار تردید شدم. دلیلش هم هجمه های زیاد سیاسیون در ابتدای مجلس ششم علیه آقای هاشمی رفسنجانی بود و اینکه عده ای می خواستند یک بلوای پارلمانی در کشور صورت دهند.
وی با بیان اینکه نظام ما یک نظام پارلمانتاریسمی است افزود: مجلس می تواند دستور عدم کفایت رئیس جمهور را صادر کند و رئیس جمهور نیز باید تابع قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی باشد این نشان میدهد که نظام ما یک نظام پارلمانتاریسمی است.
عطریانفر با تاکید بر اینکه از همان روزی که شاهد هجمه هایی علیه هاشمی از سوی برخی سیاسیون اصلاح طلب بودم نوعی انزواگرایی را نسبت به حوزه و چتر اصلاحات داشته ام تصریح کرد: در سال 78 هم خطاب به آقای حجاریان گفتم شیوه ای که در روزنامه "صبح امروز" به کار گرفته اید خطرناک است و حتی ممکن است به توهین علیه مقدسات منجر شود. سطح رفتار رسانه ای باید مطابق با نگاه مردم باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت : بنده از سال 85 به بعد از حوزه رسانه ای خارج بوده و در انتخابات اخیر هم تنها در سه استان گرگان، اراک و کرمان به سخنرانی برای مهندس موسوی پرداختم و سعی کردم این سخنرانی ها در چارچوب قوانین باشد.
وی ادامه داد : همه چیز ما از آن امام خمینی است. بنده در حکومت پهلوی دو بار دستگیر شدم و در ابتدای سال 57 آزاد شدم و فکر نمی کردم که یک باره و در همان سال نظام اسلامی ایران پیروز شود. این پیروزی مدیون رفتار سیاسی امام و معنویات ایشان بود که هیچ چیز را برای خود نمی خواستند.
وی با اشاره به تاکید امام خمینی بر سه اصل مردم، ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی ایران بنا به فرموده امام حفظ نظام را از اوجب واجبات خواند و یادآوری کرد که امام خمینی در دفاع و حمایت از ولایت فقیه جملات بسیاری را بیان کرده است. امامی که ما می شناسیم هیچگاه برای خود سینه نمی زد و نیازی هم نداشت که بخواهد بر خود تاکید کند. امام معتقد بود که اصل ولایت فقیه را بعد از خود برای مردم به عنوان یادگاری مهم به جای گذاشته است.
عطریانفر شجاعت را به دو نیم تقسیم نمود و اظهار داشت: بیان سخن در برابر حکومتی حاکم و اعتراف به خطای خود و شکستن خود دو نوع شجاعت است. بنده معتقدم ما باید خودمان را نکوهش کنیم که چرا در این مدت سکوت کرده ایم. ما که جزو نخبگان بوده ایم اگر برخی بزرگان کشور در قامت یک مدافع نظام بعد از انتخابات ظاهر می شدند بسیاری از مشکلات موجود را نداشتیم.
وی ادامه داد: پیام ما برای دشمنان و خارجی ها این است که آنها کور خوانده اند که بتوانند از زمینه هایی که در بحث های اخیر در کشور بوجود آمد استفاده کنند و انقلاب مخملی را در جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند. ما همه جزوی از یک نظام هستیم و بنده امروز آمده ام تا این موضوع را خطاب به آنان بگویم.
این عضو حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به انتخاب رهبر معظم انقلاب بعد از فوت امام از سوی مجلس خبرگان ظرف 24 ساعت گفت: بنده مطلع هستم ایشان با کراهتی که در این زمینه داشتند با بزرگواری این موضوع را پذیرفتند و نگذاشتند که خلاء رهبری در کشور حتی به مدت 24 ساعت احساس شود. البته از سال 68 که امام خمینی (ره) رحلت کردند برخی تشخص طلبی ها در کشور شکل گرفت و این در پوششی ادامه یافت تا حماسه 22 خرداد شکل گرفت که البته مهمترین بخش این حماسه مردمی بودند که این حادثه را رقم زدند لذا باید گفت که لفظ اصلاحات متعلق به خاتمی نیست.
عطریانفر افزود: در این بین برخی تشخص طلب ها یک نوع تلقی باطلی پیدا کردند که حضور مردم در عرصه انتخابات را به عنوان نکته ای در برابر امام و رهبری دانستند و از احزاب و انجمن ها سو استفاده هایی صورت گرفت و قانون اساسی، مردم و مردم سالاری طوری تلقی شد که در مقابل امام و رهبری است!
وی با بیان اینکه دشمن و در راس آن آمریکا هنوز دشمنی اش را با نظام انقلاب اسلامی از دست نداده است گفت: در جریان دوم خرداد جامعه آمدند تا وابستگی خود را به نظام نشان دهند اما عده ای این حرکت را سهوا یا غیر سهو مقابل نظام تلقی کردند. بنده باید تاکید کنم کسانی که در داخل نظام سیاسی هستند باید بدون نفاق سیاسی کار خود را ادامه دهند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: متاسفانه ما گرفتار نوعی تزلزل شده ایم . من اعتراف می کنم که کسانی که بدنبال آنند تا مطلقیت را از ولایت فقیه سلب کنند و آن را محدود کرده یا در چارچوب قانون اساسی با آن برخورد کنند می خواهند ولایت فقیه را همچون ریاست جمهوری در پازل قانون اساسی قرار بدهند. اگر ما ولایت فقیه را نپذیریم در وجه شبهه داشتن در مورد ولایت رسول الله قرار می گیریم.
وی با بیان اینکه احزاب در کشور ذیل نظام محسوب می شوند و حق ندارند تفسیرهایی درباره اصول از خود ارائه کنند گفت: متاسفانه از این حیث یک انحراف نسبت به نظام و انقلاب از سال 76 تا 86 شکل گرفت. باید خطاب به دوستان خود بگویم که ما ادعا می کردیم برای توفیق به راههایی برسیم که مردم را بیشتر جذب کنیم پس چرا تصمیم گرفتیم در انتخابات ریاست جمهوری افراد سازمانی را معرفی کنیم. این موضوع باعث شد که ما دچار نفاق شویم.
عطریانفر گفت: باید از همین جا با صدای بلند اعلام کنم که کارگزاران یک حزب منفعل بوده است . هر گروهی اعم از اصلاح طلب، اصولگرا، تندرو، کندرو و منفعل تحت هر نامی باید رویکرد ، رفتار، گفتار و سکوتشان به طوری باشد که باعث تضعیف نظام نشود. اگر این گونه باشد باید پایان رفتار سیاسی خود را اعلام کرده و از مردم و از جامعه عذرخواهیم کنیم.
وی ادامه داد: من چندی است که خود را ملامت می کنم و این سئوال را از خود می پرسم که آیا رفتارهای ما خیانت بار نبوده است؟ آیا رفتارهای ما برای مقابله با نظام و ضد امنیتی کردن فضا تلاقی نکرده است. باید از همین جا برگردیم و رجوع کنیم خوشبختانه نظام آنقدر قدرت و استقرار دارد که با 4 حرکت برایش اتفاقی نمی افتد . به هر حال برخی گروههایی که مسیر را اشتباه می روند از ناحیه خداوند دچار تعرض قرار می گیرند البته نظام برای تربیت افراد است وبه همه افراد فرصتی دوباره می دهد.
عضو حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه اصلاحات باید یک بار دیگر به گذشته خود رجوع کند گفت: رهبری خوشش نمی آید که ما حذف شویم و کنار گذاشته شویم . یکی از بازجوها به من می گفت "شما مثل سوپاپ های نظام هستید که بعضی وقت ها ریپ می زنید" که الحق این حرف دلنشینی بود.
وی درباره موضوع تقلب در انتخابات نیز افزود: در این باره ما دچار خلط مبحث شده ایم. یک موضوع داریم به نام تقلب داریم که آن را به مجریان نسبت می دهیم البته شورای نگهبان و وزارت کشور حجم کوچکی از مجریان هستند. بخش وسیعی از مجریان انتخابات را معتمدین سر صندوق ها تشکیل می دهند که اینها از همه طیف ها هستند و به دلیل حیثیت و وابستگی مذهبی ای که دارند نمی توانند در انتخابات تقلب کنند.
عطریانفر گفت: بنده در روزهای اول دستگیری ام از طریق یکی از دوستان خطاب به آقای موسوی پیغامی دادم و به ایشان گفتم که خدمت رهبری بروید و از ایشان بخواهید تا خطاب به شورای نگهبان دستور دهند تا به صورت رندوم 10 تا 15 درصد از صندوق ها بازشماری شود اگر شاهد تخلف گسترده ای بودید که انتخابات باید ابطال شود اما اگر تخلفی درخور اهمیت ملاحظه نشد به نتیجه انتخابات تمکین کنید که البته ایشان این کار را نکردند و شنیدم که شورای نگهبان بعد از انتخابات این کار را انجام داده است.
وی ادامه داد: مگر این پست ها و موقعیت ها چقدر ارزش دارد که این قدر سینه چاک آن هستید.
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره تخلف در انتخابات نیز خاطرنشان کرد: تخلف یک رویکرد بیرون از حوزه مجریان است و معمولا حجم آن کمتر از 3 درصد است بخصوص درانتخابات با حوزه واحده مثل ریاست جمهوری حجم تخلف به کمتر از یک درصد می رسد. به نظر بنده تلقی تقلب و تخلف از حوزه انتخابات خارج است و نباید بیشتر از این روی آن تکیه شود. بنده معتقدم هر جریانی که رفتار خود را متعرض به نظام می داند خودشان برگردند و این رویکرد را اصلاح کنند.